Máslo se nerozstřikuje do všech stran: jak jednoduchá ingredience to zaručuje.

Smažení je jedním z nejoblíbenějších způsobů vaření. Hlavní obavou při něm je rozstřikování oleje, ale existuje jeden jednoduchý lifehack, s nímž na tuto „bolest hlavy“ zapomenete, informuje Channel 24 s odkazem na TSN.

Vzdušný a jemný: koláč „Jablka pod sněhem“, který si získá vaše srdce.

Jak zabránit rozstřikování oleje

Dnes existuje mnoho řešení, jak zabránit stříkání oleje z pánve, díky kterým nebudete muset dlouho čistit varnou desku a stěny. Například speciální ploché síto, které připomíná síto. Existuje však i jiný, levný způsob, který nebude vyžadovat náklady a úsilí.

Užitečné a účinné tajemství / Foto: Freepik

Tajnou přísadou je sůl. Před vařením je nutné nasypat a vetřít do povrchu malé množství této všem známé složky. Sůl vytvoří tenkou ochrannou vrstvu, která zabrání rozstřikování oleje do různých stran.

Je však třeba mít na paměti, že jídlo by se nemělo solit dodatečně, jinak to velmi ovlivní chuť pokrmu.

Vždy se jí na „hurá“: recept na oblíbený sardinkový salát.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Příběhy, tipy a nápady na blogu Kinderschule.cz

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: