Vařte třikrát rychleji: jak správně namočit luštěniny

Vaření fazolí a hrachu může trvat hodiny, pokud neznáte toto tajemství. Vyzkoušejte ho a pochutnejte si na svých oblíbených pokrmech, aniž byste tím strávili příliš mnoho času, uvádí Channel 24 s odkazem na Prosto Way.

Zajímavé Několik desítek za 2 minuty: nový způsob vaření líných knedlíků

Jak namáčet luštěniny

Luštěniny by se měly namáčet v teplé vodě. Tímto způsobem mnohem rychleji změknou. Do vody byste také měli přidat jedlou sodu – ta změkčí skořápku, takže se fazole uvaří mnohem rychleji.

Výživné a chutné / Foto: Freepik

V průběhu procesu je třeba vodu dvakrát vyměnit. Tím se nejen urychlí vaření, ale také se sníží nadýmání po konzumaci.

Jedním z dalších mucholapek je namáčení luštěnin v lednici. V ní vydrží 10 – 12 hodin a nebudou „hrát“. Pokud nemáte čas, zalijte fazole na hodinu vroucí vodou.

Olej nebude prskat: čím pánev přikrýt.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Příběhy, tipy a nápady na blogu Kinderschule.cz

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: