Vaření fazolí a hrachu může trvat hodiny, pokud neznáte toto tajemství. Vyzkoušejte ho a pochutnejte si na svých oblíbených pokrmech, aniž byste tím strávili příliš mnoho času, uvádí Channel 24 s odkazem na Prosto Way.
Zajímavé Několik desítek za 2 minuty: nový způsob vaření líných knedlíků
Jak namáčet luštěniny
Luštěniny by se měly namáčet v teplé vodě. Tímto způsobem mnohem rychleji změknou. Do vody byste také měli přidat jedlou sodu – ta změkčí skořápku, takže se fazole uvaří mnohem rychleji.
Výživné a chutné / Foto: Freepik
V průběhu procesu je třeba vodu dvakrát vyměnit. Tím se nejen urychlí vaření, ale také se sníží nadýmání po konzumaci.
Jedním z dalších mucholapek je namáčení luštěnin v lednici. V ní vydrží 10 – 12 hodin a nebudou „hrát“. Pokud nemáte čas, zalijte fazole na hodinu vroucí vodou.
Olej nebude prskat: čím pánev přikrýt.