Píchání vajec jehlou, sodou a další rozšířené mucholapky se stávají minulostí, zejména proto, že ne vždy fungují. Kanál 24 nabízí věnovat pozornost radám portálu „Dobré zprávy“ a vše si výrazně usnadnit.
Zajímavé Několik desítek za 2 minuty: nový způsob vaření líných knedlíků
Jak snadno oloupat vejce uvařená natvrdo
Ve skutečnosti není potřeba žádné další složité manipulace. Stačí je rozdrtit rukama a ponořit pod tekoucí studenou vodu. A je hotovo!
Vejce oloupete za vteřinu / Foto: Freepik
Funguje to díky nerovnoměrnému rozpínání látek s různou hustotou. Během vaření se měkká část bílku přilepí ke skořápce.
Pokud se naopak vejce po uvaření rychle ochladí, smrští se a mezery v prasklé skořápce se rozšíří. Mezi bílkem a skořápkou tak vznikne prostor, který usnadňuje loupání, protože se do něj dostane voda.
Vařte mnohem rychleji: tajemství namáčení luštěnin.