Vejce není třeba loupat, skořápka odpadne sama: tajemství zkušených hostitelek.

Píchání vajec jehlou, sodou a další rozšířené mucholapky se stávají minulostí, zejména proto, že ne vždy fungují. Kanál 24 nabízí věnovat pozornost radám portálu „Dobré zprávy“ a vše si výrazně usnadnit.

Zajímavé Několik desítek za 2 minuty: nový způsob vaření líných knedlíků

Jak snadno oloupat vejce uvařená natvrdo

Ve skutečnosti není potřeba žádné další složité manipulace. Stačí je rozdrtit rukama a ponořit pod tekoucí studenou vodu. A je hotovo!

Vejce oloupete za vteřinu / Foto: Freepik

Funguje to díky nerovnoměrnému rozpínání látek s různou hustotou. Během vaření se měkká část bílku přilepí ke skořápce.

Pokud se naopak vejce po uvaření rychle ochladí, smrští se a mezery v prasklé skořápce se rozšíří. Mezi bílkem a skořápkou tak vznikne prostor, který usnadňuje loupání, protože se do něj dostane voda.

Vařte mnohem rychleji: tajemství namáčení luštěnin.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Příběhy, tipy a nápady na blogu Kinderschule.cz

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: