Omeleta je velmi jednoduchý pokrm, ale pokud chcete, aby vypadala jako na obrázku, musíte znát několik tajemství. Kanál 24 nabízí, jak si oblíbenou snídani vychutnat díky tipům portálu Ukr.media.
Dopřejte si dovolenou bez „Oliviera“ a „Šuby“: salát „Zima“, který si můžete připravit každý den.
Tajemství přípravy nadýchané omelety
Pro přípravu dokonalé omelety je především důležité dodržet správný poměr vajec a mléka. Příliš mnoho mléka způsobí, že omeleta bude řídká a plochá, zatímco příliš málo ji udělá hustou.
Optimální poměr je 50 mililitrů mléka na 1 vejce.
Můžete použít jednoduchý trik – odměřte polovinu vaječné skořápky, pak se omeleta určitě povede.
Jednoduché a chutné / Foto: Freepik
Tajnou ingrediencí dokonalé omelety je škrob. Na rozdíl od mouky nepřidává pokrmu na chuti a díky němu je lehký a nadýchaný. Na 2 vejce stačí špetka škrobu.
Ještě jeden trik: vejce je třeba lehce promíchat, nikoli vyšlehat do pěny. Pak bude omeleta určitě nadýchaná.
Nemusíte dělat žádné extra pohyby: Jak oloupat vejce natvrdo za vteřinu.