Pro mnoho lidí bude objevem, že fazole lze před vařením oloupat. Proč to dělat a jaký efekt můžete očekávat? Kanál 24.
Zajímavá zdravá snídaně, kterou si zamilujete: avokádový toast s pošírovaným vejcem
Proč a jak loupat fazole
Pokud fazole oloupete, budou nejen chutnější, ale také mnohem lépe stravitelné. Zdá se to jako náročný úkol, který zabere spoustu času, ve skutečnosti je to však mnohem jednodušší.
Oloupané fazole se uvaří mnohem rychleji / Foto: Freepik
Fazole musíte zalít 1 šálkem vroucí vody a přidat 1 lžíci jedlé sody. Nechte ji 10 minut odstát – to je dostatečná doba na to, aby vše fungovalo.
Čistit lze pouze podlouhlé červené a bílé fazole, pro velké se tato metoda nehodí.
Kromě toho se loupané fazole uvaří mnohem rychleji a neublíží lidem, kteří mají žaludeční choroby.
Je prostě úžasný: jak udělat dubajský dort dort, který je lepší než čokoládový.